Een verrassend broodjesassortiment voor de gasten op jouw terras; hoe stel je dat slim samen? Kwaliteit moet bovenaan staan, maar snelheid en gemak zijn ook belangrijk. Hier volgen drie zomerse broodjesrecepten waarmee jouw cafetaria opvalt, zonder dat het al te veel tijd kost.
Voor de cafetaria’s die verder willen kijken dan de vertrouwde broodjes kroket, kaas en gezond, zijn er tegenwoordig genoeg opties. Legio broodsoorten en nog veel meer belegopties zijn verkrijgbaar, maar het moet wel passen binnen je concept. Bovendien moeten de broodjes relatief snel en gemakkelijk te bereiden zijn. Dat kan door slim gebruik te maken van unieke producten waarmee je in een mum van tijd smaakvolle broodjes kunt serveren.
De Fossette is zo’n product. Dit broodje is in een steenbodemoven gebakken met een vleugje olijfolie. Het broodje is volledig gebakken, wat tijdswinst oplevert in de keuken. De Fossette leent zich – net als de Baguelino uit het Fully Baked assortiment – uitstekend voor zomerse broodjes. Hier volgen drie recepten.
1. Fossette met carpaccio
Ingrediënten
- Fossette Banquet d’Or
- 1 x carpaccio
- 25 gram rucola sla
- 15 gram geschaafde Parmezaanse kaas
- 10 gram pijnboompitten
- Gemalen peper
- Zout
- Risso dressing
Bereiding
- Flash-bake of grill de Fossette kort voor een extra knapperige korst
- Draai of snijd de Fossette open en beleg de onderzijde met rucola
- Plaats de carpaccio op de rucola
- Garneer met gegrilde pijnboompitten en geschaafde Parmezaanse kaas
- Maak het broodje af met zout, peper en Risso dressing
Variatie: maak dit recept vega(n) door carpaccio te vervangen door bietencarpaccio en (vegan) feta in plaats van Parmezaanse kaas.
2. Vegan Fossette
Ingrediënten
- Fossette Banquet d’Or
- 80 gram kikkererwten geprakt
- 40 gram spinazie
- 75 gram curry hummus
- ½ avocado
- Paar plakjes tomaat
- Citroensap
- Peper en zout
- Risso dressing
Bereiding
- Flash-bake of grill de Fossette 2 minuten voor een extra knapperige korst
- Draai of snijd de Fossette open
- Smeer 2/3 van de curry hummus op de onderzijde van de Fossette en 1/3 op de bovenzijde
- Plaats de geprakte kikkererwten en de plakjes avocado op de onderzijde. Druppel wat citroensap over de avocado om verkleuring te voorkomen
- Beleg de Fossette met plakjes tomaat en spinazie
- Maak het broodje af met zout, peper en Risso dressing
3. Hammingway
Ingrediënten
- Baguelino donker meergranen Banquet d’Or
- Guacamole (avocadopuree, nootmuskaat, knoflook, citroen)
- Rauwe ham
- Roquefort
- Veldsla
- Risso Spread & Fry margarine roombotermelange
Bereiding
- Ontdooi de Baguelino donker meergranen in ongeveer 30 minuten. Bak deze vervolgens af op 180-190° C in 4 tot 6 minuten en laat het broodje daarna afkoelen op een rooster
- Snij het broodje in de lengte doormidden en besmeer beide helften met Risso Spread & Fry
- Beleg het broodje met guacamole, rauwe ham, dunne plakjes roquefort en veldsla
Variatie: ook lekker met kleine stukjes peer en walnoten.
Bespaar tijd met Fully Baked
Het Fully Baked-assortiment van Banquet d’Or bestaat onder meer uit broodjes, stokbroodjes en sandwiches. Na het ontdooien zijn deze broodjes direct gereed om te serveren of te beleggen. Ze even in de oven doen, is ook mogelijk; na enkele minuten zijn ze warm met een krokante korst. Dat scheelt tijd. Bovendien zijn de meeste producten voorgesneden. Ook dat zorgt voor snelheid en gemak.
Over Vandemoortele
Vandemoortele is een van oorsprong Belgische familiebedrijf, opgericht in 1899. Het bedrijf is in de afgelopen twee decennia uitgegroeid tot een Europese groep van voedingsbedrijven, met leidende posities in twee productcategorieën: Bakkerijproducten & Margarines, Culinaire Oliën en Vetten.