De Belgische snackmaker Vanreusel introduceerde deze zomer bij onze zuiderburen zijn nieuwe snack de BelCrunch. Deze noviteit toont eens te meer dat de krokante trend met robuuste korsten nog niet voorbij is, want de BelCrunch heeft een stevige bite.
In het kader van zijn snackserie Klassieker Herdacht, nam Vanreusel zijn klassieke boulet als uitgangspunt. “Wij hebben onze boulet, een soort gehaktbal, naar een hoger niveau getild door deze te combineren met de kenmerkende krokante korst van een kroket,” aldus het snackbedrijf. “Het resultaat is een snack die niet alleen in smaak uitblinkt, maar ook in textuur.”
Ook naar Nederland
De BelCrunch is met 150 gram (verpakt per 20 stuks) een snack annex maaltijdcomponent die wel wat bereidingstijd vergt. Hij moet zes minuten in de frituur, bereiding in Airfryers en luchtovens neemt aanmerkelijk langer in beslag. De BelCrunch is eerst via frituren en snackbars in België op de markt gebracht, maar de bedoeling is de krokante gehaktsnack ook in ons land te introduceren.
Foto: Vanreusel