“Dé chickenjoint voor alle favoriete kipgerechten, maar dan zonder de kip.” Deze maand komt in Amsterdam de eerste vestiging van Taste Like Chicken (TLC) uit de startblokken, naar eigen zeggen het eerste plantaardige kiprestaurant.
“You won’t believe it’s not chicken…,” aldus TLC zelf. De formule is primair gericht op afhaal en delivery en voert kiploze klassiekers in zijn assortiment. Van kiploze burgers en gebakken “niet-kip” tot plantenkip nuggets. Als bijgerechten heeft TLC onder meer pikante tortillachips en koolsla. Bijzonder is het gerecht niet-kip met wafels, waaraan een toef softijs wordt toegevoegd.
“Met de hand gemaakt”
Ook de shakes, sundae-ijsjes en huisgemaakte sauzen zijn bij TLC plantaardig. De basis van TLC’s kipvervanger zijn soja en tarwe. Naar de juiste samenstelling is door de initiatiefnemers uit Rotterdam ruim een jaar gezocht. Verder is ernaar gestreefd zo min mogelijk kunstmatige toevoegingen te gebruiken. “Onder andere onze burgers worden handmatig gevormd, gekruid, gepaneerd en bereid,” aldus Taste Like Chicken. “Sauzen en bijgerechten worden elke dag from scratch gemaakt.”
Het interieur en design van Taste Like Chicken, gevestigd aan de Van Woustraat, is bijzonder. TLC wilde iets bijzonders scheppen: “We serveren de niet-kip in een relaxte setting voor mensen die toch even willen rondhangen in onze takeaway en deliveryzaak.”
De inrichters lieten zich inspireren door het interieur van hippe sneakerzaken en conceptstores. Blauwpaars, warm roze, neongeel en betongrijs zijn de hoofdkleuren. Een wachtwoord geeft toegang tot de zogenaamde ‘infinity rainbow room’ waar ter plekke kan worden gesnackt. “Sneakersnacks” noemt TLC zijn gerechten ook wel. TLC wordt meteen door de bedenkers in franchise aangeboden.