Mensen maken je bedrijf; dat geldt ook voor cafetaria’s, snackbars en andere frituurbedrijven. Zijn jouw medewerkers gastvrij en professioneel genoeg voor de Michelingids van de cafetariabranche? Check de punten waar de mystery guests op letten.
Het Nederlands Frituurcentrum stuurt mystery guests op pad voor de Nationale Smulgids, de Michelingids voor de cafetariabranche. Eén van de onderdelen van het rapport is gastvrijheid en professionaliteit. Waar letten ze op en hoe scoren jouw medewerkers op deze punten?
Aandachtspunten voor medewerkers
- De komst van klanten wordt direct opgemerkt (bij drukte ten minste met oogcontact)
- Klanten worden binnen acceptabele tijd geholpen
- De begroeting bij aanvang van het verkoopgesprek past bij het moment en de mewerker is beleefd en gastvrij
- De medewerker stelt gerichte vragen en attendeert klanten op specialiteiten en acties
- De medewerker doet aan bijverkoop (saus, drankjes)
- De bestelling wordt herhaald om fouten te voorkomen
- Alle medewerkers dragen bedrijfkleding die schoon en netjes is en dragen geen handsieraden. Lange haren zijn samengebonden
- Medewerkers wensen iedereen smakelijk eten bij het brengen of meegeven van de bestelling
- Naderhand vragen ze of het naar wens was
- Medewerkers zeggen op correcte wijze gedag
Dit is slechts een selectie van alle punten waarop medewerkers worden beoordeeld. Het rapport gaat ook over andere onderdelen van het bedrijf, zoals uitstraling, productpresentatie en -kwaliteit, hygiëne en gebruik van nieuwe media.
Michelingids voor cafetaria’s
De Michelingids van frituurspeciaalzaken in ons land, de Nationale Smulgids, wordt eind dit jaar gepresenteerd. Alle frituurzaken kunnen zich aanmelden voor een vermelding in de gids. Bedrijven komen in de Smulgids als ze een omweg waard zijn voor de consument. Meer weten? Naar de Smulgids →
Goed Gefrituurd Keurmerk
Het Nederlands Frituurcentrum stuurt ook mystery guests op pad voor het Goed Gefrituurd Keurmerk van vakvereniging ProFri. De mystery guest let dan op dezelfde onderdelen. Lees hier meer over het keurmerk.