Horeca-experts Bianca Roemaat en Petra Venekamp hebben op 28 september bij PS in Foodservice in Ede een webinar gegeven over beter communiceren over voedselallergenen. Dit webinar duurt 45 minuten en is kosteloos terug te kijken.
Tips om beter te communiceren over allergenen
Uitgangspunt van het webinar was het delen van kennis door horeca adviseur Petra Venekamp (ConcreetAdvies), horecajournalist Bianca Roemaat (RouxCommunicatie) in samenwerking met Guido Postma van PS in Foodservice in Ede (een database van foodproducten).
Broodje hamburger
Het webinar gaat van start met het opfrissen van de kennis over voedselallergenen en de regelgeving. Zo kregen de toehoorders de opdracht om de allergenen in een broodje hamburger aan te geven.
Op basis van hun ervaringen uit de horecapraktijk presenteerden de horeca-experts een stappenplan om de communicatie intern (in je frituurzaak) en extern (naar de klant toe) te verbeteren.
Tips en voorbeelden
Ook komen tips voor handige teksten voor op je etiket of menukaart aan bod. Je krijgt voorbeelden te zien voor het vermelden van voedselallergenen op je kaart.
Tot slot volgt er een uitleg van PS in Foodservice over hun gratis Menu Maker App. Daarmee kun je een digitale voedselallergenenkaart maken. Deze kun je als QR-code op je (tafel)kaart presenteren.
Kennisbank
Wil je meer weten over voedselallergenen? Kijk dan ook in eens in de kennisbank van het Nederlands Frituurcentrum.