De nieuwe Rotterdamse smashburger-formule Smash toont ambitie. Ondernemer Diego Buik wil meer vestigingen openen, inclusief tijdelijke pop-ups in binnen- en buitenland. De eerste Smash opende inmiddels zijn deuren onder de Pathé-bioscoop aan het Schouwburgplein in de Maasstad.
Chef-kok Diego Buik is een bekende naam in de vaderlandse burgerwereld. Met Diego’s Burgers werd hij meer dan eens onderscheiden. Bovendien vestigde hij ooit een record met ’s werelds duurste hamburgersandwich. Smash is het geesteskind van Diego en medeoprichter Ronald Schoonrok.
Simpele formule
De formule is gespecialiseerd in smashburgers, hamburgers van vers gehakt die op de bakplaat worden gevormd. Buik heeft zijn formule uiterst simpel gehouden. “Dat betekent niet te veel poespas om de burger heen,” aldus Smash in een persbericht. “De kern van Smash draait om het serveren van de ultieme, betaalbare smashburger: met versgebakken broodjes, kwalitatief vlees, overheerlijke sauzen en toppings.”
Amerikaanse dinersfeer
Het menu bestaat uit drie burgers, die verkrijgbaar zijn in zowel een vlezige als in een plantaardige variant. Het gehakt dat wordt gebruikt om de smashburgers te vormen, is bovendien halal. De look & feel van Smash is geïnspireerd op een Amerikaans diner, gemixt met 80’s en 90’s elementen.
Een deel van de investering in Smash is opgebracht via het crowdfunding-platform Crowd About Now. Smash heeft 40 zitplaatsen en beschikt in het voorjaar en de zomer over een groot terras. Smash is van woensdag tot en met zondag geopend.
Foto’s: Smash Rotterdam, Facebook