De keuring van ambachtelijke snackproducten is een schot in de roos. In september kreeg Henk Vos van Eetpaleis ’t Vosje in Berlicum als eerste het predicaat Met Goud Bekroond voor twee eigen kroketten en een ambachtelijke gehaktstaaf. Het leverde ’t Vosje een enorme toeloop en een flinke omzetplus op. Het Nederlands Frituurcentrum startte de keuring van ambachtelijke snackproducten in navolging van de bakkers- en slagersbranche. Daar zijn dergelijke productbekroningen al heel lang een traditie.
Inmiddels zijn ook drie producten van Snackpoint Zöstere in Susteren voorgedragen voor de oorkonde Met Goud Bekroond. Het bedrijf van Snackpoint-voorman Roger Gielen droeg de volgende producten voor: een zelfgemaakte sjasliek, de Duitse gehaktbal uit eigen keuken en het gegrild half boerderijhaantje met een vulling van uien en kruiden. Het trio ambachtelijke producten ligt momenteel ter beoordeling bij de keurmeesters. Het gegrilde boerderijhaantje behoefte enige toelichting. Snackpoint Zöstere was een van de eersten in de branche die weer (net als vroeger) een rotatiegrill met haantjes voor de zaak heeft staan. Ook binnen presenteert het bedrijf deze specialiteit prominent. Zöstere had overigens meer te vieren dit najaar. Het bedrijf legde beslag op de zevende plek in de Cafetaria Top 100. Het is hiermee het best scorende Limburgse frituurbedrijf in de lijst.
Kijk voor meer informatie en de voorwaarden:
www.frituurcentrum.nl/activiteiten/productkeuringen
Dit artikel is reeds eerder verschenen in Frituurwereld Editie 2 – Winter 2016/2017