Bram Ladage’s frietje is sinds kort verleden tijd op de Hogeschool Rotterdam. Wel blijft Ladagerie, bijna tien jaar geleden voortgekomen uit Ladage Beheer, de hoofdcateraar van de locaties van de Rotterdamse hogeschool, die totaal bijna 40.000 studenten heeft.
Ladagerie caterde al volop op de Hogeschool Rotterdam, maar is na de zomervakantie present op alle vestigingen. Het bedrijf won namelijk onlangs de aanbesteding van de cateringcontracten.
“Er komt meer nadruk op vega, vegan en gezond. De versgesneden patat van Bram Ladage op locatie Museumpark gaat eruit,” meldt Profielen, het nieuwsplatform van de hogeschool.
Pizza en wok
Het frietje, natuurlijk ook gewoon een plantaardig product, verdwijnt ten gunste van onder meer Romeinse plaatpizza’s en Vietnamese wokgerechten. Ladagerie werkt namelijk samen met de formules Sugo Pizza en Little V en die zullen op de hogeschool hun debuut maken. Ook wordt op één van de vestigingen van de Hogeschool Rotterdam een groot grand café geopend, aldus Profielen.
Friet is volgens de horecavisie van de hogeschool niet meer passend, nu de focus wordt gericht op een gezonde leefstijl. “De patat van Bram Ladage gaat uit het assortiment gaat. Op beperkte schaal blijft er wel patat te koop maar niet meer vers gesneden en niet uit een grote frituur.”
Vleesloze ovensnacks
Huisorgaan Profielen meldt tevens dat snacks bij borrels voortaan niet meer komen uit de frituur, maar uit luchtovens. Overigens worden bij borrels, bijeenkomsten en recepties standaard alleen nog vega(n) snacks en gerechten aangeboden. Wie vlees wil (of alcohol) zal dit moeten aangeven. Ook de kroketten in het reguliere assortiment zijn vegetarisch. Een uitzondering vormt de kunstacademie van de hogeschool: daar wordt nog relatief veel vlees verkocht, waaronder het populaire broodje bal.