Foodtrucks. In de VS bezorgen ze in sommige steden de bestaande horeca hoofdpijn. Er zijn zelfs ondernemers die hun inpandige zaak sloten en zelf een foodtruck begonnen. In ons land gelden voor ambulante horecaverkoop op de openbare weg strikte regels. In Amsterdam loopt een experiment van twee jaar met foodtrucks.
De proef met foodtrucks in de hoofdstad begon eind juni vorig jaar na een initiatiefvoorstel van Groen Links en de Partij van de Arbeid. Per stadsdeel zijn locaties aangewezen waar foodtrucks op gezette tijden de klant mogen voorzien van een natje en een droogje. In totaal gaat het om 24 plekken in Amsterdam. Liefst 50 foodtrucks nemen deel aan de proef, waaronder Thrill Grill (hamburgers à la Robert Kranenborg), Tante Tortilla, Everything on a Stick, Louisiana Canteen en Wrap ‘n’ Rolling. Na de proefperiode volgt een evaluatie, waarna de gemeente Amsterdam een beslissing zal nemen over toekomstig beleid rond foodtrucks.
Dit artikel is reeds eerder verschenen in Frituurwereld Editie 1 – Najaar 2016