Bakker Bart test deze zomer een nieuw ijsconcept in samenwerking met Heldro IJs in Ottersum. In Bakker Bart-zaken in Nijmegen, Venlo, Winschoten en Dordrecht wordt tijdens deze pilot het verse ijs van Heldro verkocht.
“Bakker Bart graag wil kijken of dit een kansrijke aanvulling is op het aanbod in de winkels,” stelt Vital Food Group, de eigenaar van Bakker Bart en enkele andere foodformules.
In de proefvestigingen zet Bakker Bart de nieuwe ijsmachine de Heldro Tap in. Klanten kunnen hun ijsje ter plekke laten aankleden met verschillende toppings, sauzen en verse slagroom. Gekeken wordt ook nog of Bakker Bart uit zijn eigen assortiment ingrediënten aan het ijs kan toevoegen.
Terug naar roots
Heldro IJs is een oude naam in de ijswereld. Het bedrijf bestaat al sinds 1938. Dat juist Bakker Bart op trafficlocaties met ijs aan de slag gaat, ligt gezien de historie eigenlijk voor de hand. Feitelijk keert de bakkerswereld hiermee terug naar zijn wortels. In ons land was ijs namelijk van oudsher een bakkerijproduct, net overigens als met bijvoorbeeld kroketten het geval was.
Uit bakkerijen ontstonden in het verleden zowel veel ijssalons als cafetaria’s, terwijl bakkerijen zelf de ijs- en snackverkoop vele tientallen jaren geleden goeddeels vaarwel zeiden. Bakker Bart heeft in ons land 136 vestigingen.
Foto’s: website Heldro IJs