“Dit was een erg moeilijke beslissing. Maar helaas is het 21 december toch echt de laatste dag. Wij willen iedereen heel erg bedanken!” Met deze korte maar duidelijke boodschap op Facebook kondigt cafetaria ’t Knienhol in Hattem zijn afscheid aan.
Met de sluiting van ’t Knienhol verdwijnt opnieuw een frituurspeciaalzaak met een lange historie. De Hattemse cafetaria heeft zijn wortels bij een oude viskraam van opa Jan Bouwmeester. Als de tweede generatie zijn intrede doet in 1965, wordt het bedrijf omgezet naar een frietzaak.
Derde generatie
De derde generatie, Albert Bouwmeester en zijn partner Gerrie, kwam in 1992 aan het roer. Maar nu wordt een punt gezet achter ’t Knienhol ofwel konijnhol, een naam die de zaak dankt aan opa Jan, die in Hattem bekend stond onder de bijnaam Knienkop.
“Lach en een traan”
De cafetaria in Hattem maakt plaats voor nieuw te bouwen appartementen, waar Albert en Gerrie ook zullen gaan wonen. Het lokale nieuwsblad De Hattemmer schrijft: “Hiermee komt er een eind aan generaties Hattemers die zijn opgegroeid met patat van familie Bouwmeester, bij de oudere generaties ook wel bekent als Jan Patat.”
In de krant zegt de familie: “We hebben het werk altijd met veel plezier gedaan. Het wordt ook een afscheid met een lach en een traan.” Cafetaria ’t Knienhol is één van de ettelijke tientallen oude familiezaken die deze en de afgelopen jaren definitief hun deuren sloten in de frituurbranche.
Foto: ’t Knienhol Hattem, Facebook