Rien en Edel Prinsen in Nieuw-Weerdinge gaan doen wat heel logisch is: hun cafetaria veranderen ze na tientallen jaren trouwe dienst in een Krokettenbistro. Hun snackbar is al wel eens door een vakjournalist omschreven als “tapasbar met de specialiteit kroketten”. Dus is de stap naar een krokettenbistro maar een kleine.
Rien Prinsen leerde het frituurvak in Groningen. Hij werkte bij een cafetaria waar ambachtelijk wordt gewerkt. Nadat hij met zijn vrouw neerstreek in het Drentse dorp Nieuw-Weerdinge, kwam de focus sterker op het bedenken en bereiden van kroketspecialiteiten. Dat liep in de gaten; de laatste jaren werd Prinsen, tevens wijndeskundige, steeds vaker ingehuurd als ambachtelijk werkend kroketambassadeur. Vorig jaar startte het echtpaar onder de naam KrokettenKunst met leveranties aan de horeca. In de Krokettenbistro voert de familie Prinsen, inclusief zoon Robby, een smal assortiment van kroketspecialiteiten en andere ambachtelijke snacks. Een kroketloket en een croquettenboutique had ons land al; nu is er dus een krokettenbistro.
Dit artikel is eerder gepubliceerd in het magazine Frituurwereld nummer 15 – Voorjaar 2020