De vestiging van Kwalitaria in het Zeeuwse Kamperland heropende onlangs in een compleet nieuw jasje. Kwalitariahouder Johan Sandee vond het vooral belangrijk dat het afhaal- en zitgedeelte beter van elkaar gescheiden werden.
Hoewel bezorging bij veel cafetaria’s afhalen passeerde als omzetmaker, investeerde de branche daarnaast de afgelopen twintig jaar ook fors in meer ruimte voor eters ter plekke. Sandee wilde bij de verbouwing graag ook nog wat vierkante meters winnen voor gasten die in zijn zaak komen eten.
Sandee zegt hierover: “Doordat we een wand hebben weggehaald en de counter iets hebben ingekort is er nu meer ruimte in het zitgedeelte. Bovendien is de scheiding tussen het restaurant en het gedeelte voor afhalen nu duidelijker en door het gebruik van warme kleuren en materialen oogt de zaak sfeervol en gezellig. Dat vonden wij heel belangrijk aangezien het grootste deel van onze gasten hun bestelling ter plekke nuttigt.”
“Er zit veel meer sfeer in”
Eigenlijk was Sandee eerst van plan alleen te investeren in een nieuwe schepijsvitrine en counter. “Maar dan ga je kritisch kijken en zie je meer zaken die aan vervanging toe zijn. Toen hebben we uiteindelijk besloten om alles aan te pakken,” vertelt Sandee. “We hebben de vloer, het plafond en alles wat ertussenin zat vervangen, op de bakwand na. Er staat nu een nieuwe, op het oog ruimere, zaak waar we weer minstens tien jaar mee vooruit kunnen. Er zit veel meer sfeer in.”
De verbouwing nam bijna twee weken in beslag. De reacties van klanten zijn uitermate positief en ook op Facebook zijn de nodige opgeheven duimpjes te vinden. Sandee: “Natuurlijk hoop je daarop, maar de overweldigende reacties hebben zelfs onze verwachtingen overtroffen.”