Kesbeke doopt augurkkroket op Krokettendag

Actueel |
8 okt 2024 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

De Amsterdamse zuurinlegger Oos Kesbeke slaat drie vliegen in één klap. Deze week start zijn nieuwe serie De Augurkenkoning op RTL5. Morgen is het Nationale Krokettendag. Vandaag houdt Kesbeke in Heerhugowaard een openbare proefsessie van de nieuwe augurkkroket.

De zure snacks van Kesbeke zijn te vinden in steeds meer producten. Zo is sinds kort Kaas uit de Weerribben op de markt, die verrijkt is met augurken van de Amsterdamse zuurfamilie. Op Nationale Krokettendag, steevast 9 oktober, worden aan het assortiment met afgeleide producten de augurkkroketjes toegevoegd.

Op basis van kerrieragout

Kesbeke’s augurkkroket is helemaal plantaardig. Topchef Ryan Bahadoer, de zoon van sterrenchef Soenil, ontwikkelde een krokettenragout op basis van zogenaamde Hollandse kerrie. De frisse basis van dit pikante kroketten-salpicon wordt gevormd door Kesbeke’s augurken.

Idee van Krokettenbarr

De presentatie van de augurkkroketjes vindt plaats bij Grootmeester in Heerhugowaard, maker van bitterballen en kroketten. Drijvende kracht van de nieuwe zuurkroket is echter Gerard de Groot van Krokettenbarr (met dubbel R) Happtoe in Harmelen. Frituursnacks met zuur lijken wel een fenomeen op zich te worden. Kortgeleden deden twee ondernemers van zich spreken met de bitterbal Kapsalony met zuur én de Kaassoufflurk, een kaassoufflé met augurk.

Foto: promofoto Kesbeke en Grootmeester

Meer over