Horecava: Root Rizzler en Vegan Visboer winnen

Actueel |
13 jan 2025 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

De pastinaaksnack Root Rizzler van snackmaker Snack With Benefits viel twee keer in de prijzen bij de Horecava Awards. De Root Rizzler kreeg namelijk zowel de Horecava Sustainability Award als de Horecava Public Award, de publieksprijs van de vakbeurs in Amsterdam.

De Horeca Innovation Award ging naar Vegan Visboer. Het bedrijf in Zwolle richt zich op plantaardige visvervangers. De jury van de Horecava Awards schrijft over deze innovatie: “Hun plantaardige visfilet met een huid van zeewier is een baanbrekende innovatie die een blijvende verbetering belooft voor productkwaliteit, proces efficiëntie en duurzaamheid in de branche. Deze innovatie is breed toepasbaar.”

Root Rizzler

De snack die zowel de publieks- als duurzaamheidsprijs won, “is een flinke hap, de eerste full-size groentesnack voor de lekkere trek” aldus maker Snack With Benefits zelf. Het hoofdbestanddeel is lokaal geteelde pastinaak.

De stevige bite en krokantheid krijgt de Root Rizzler dankzij de korst die is gemaakt van “geredde chips” uit de industrie. Snack With Benefits zegt verder: “Je proeft een hint van aardse zoetigheid en de kick van witte peper. Eet ‘m heet uit de oven, de muur of de frituur.”

Foto: Root Rizzler op broodje, Snack With Benefits