Ferlyan Palimbong won gisteren tijdens de Horecava het NK Lekkerste Burger 2023. De uitbater van toko Podomoro in Bunschoten-Spakenburg behaalde bij het hamburgerkampioenschap ook al in 2018 en 2019 de eerste plek.
De burgersandwich van Ferlyan Palimbong is getopt met Indonesische ingrediënten. Basis is een Bali-stoof met Indonesische kruiden, crispy bacon, tomaat en cheddar. De jury oordeelde: “De ingrediënten waren los van elkaar best hoog op smaak, maar de combinatie op de burger was gewoon heel goed in balans.”
“Een échte dooreter”
Volgens de jury maakte Palimbong andermaal een echte “dooreter”. Het oordeel: “Alles klopte: smaak, sappigheid, temperatuur en mondgevoel. Je word getriggerd om de volgende hap te nemen. Deze burger wilden we eigenlijk helemaal opeten.”
Berry Wagenaars van Iveau Burgers & Wijnbar in Arnhem legde beslag op de tweede plek. Hij serveerde een burger met onder meer gamba’s, tomaten pomodoro, chili Pecorino en chorizo op een Cheetos-briochebol. Oscar Boeters van Ter Marsch & Co in Rotterdam werd derde. Zijn burger had Japanse ingrediënten als katsuobushi pork stoof, katsuobushi tomatensaus, yuzu gel, wasabi crème en shiso blad.
Record bij NK Lekkerste Broodje
Het NK Lekkerste Broodje beleefde gisteren een primeur. Voor het eerst won een deelnemer het kampioenschap voor de vierde keer. Wedstrijdveteraan Roland Biermans van cateraar Vitam ging er met de winst vandoor met zijn broodje Neusje van de Zalm. Het is een groentebagel met onder meer “afvalgroente”, winterpeen die is gerookt en gepekeld als zalm, huisgemaakte bitterballen met zalmvulling, kaviaar van zalm en kaviaar van pesto.