In Frituurwereld stonden we meer dan een stil bij de formidabele frituurloopbaan van Ferry Verstrepen in Breda. Ruim zestig jaar was hij vakfrituurder in hart en nieren én van het oude stempel. Dagblad BN De Stem berichtte begin dit jaar dat Verstrepen ziek is en het nu echt rustiger aan moet en gaat doen.
De iconische frietkraam van Verstrepen, Frituur De Fer, ging in oktober 2018 in vlammen op. Hij werd van de grond af opnieuw opgebouwd en in april vorig jaar heropend. Ferry zelf zal dus minder vaak in De Fer zijn, maar zijn dochter Petra zorgt ervoor dat de zaken gewoon doorgaan. Een citaat uit het krantenartikel: “Mede-eigenaar Petra Kleinjan runt De Fer precies zoals haar vader dat altijd heeft gedaan. Niet vreemd, want ze staat haar vader al 46 jaar bij in de zaak. Aan de muur hangen vier foto’s met daarop De Fer door de jaren heen. Te zien is dat de authentieke gezellige uitstraling altijd behouden is gebleven. Wel is het nu allemaal net even wat strakker en iets meer van deze tijd geworden.” Ook greep De Fer de herbouw aan om een fonkelnieuwe kippan te installeren “zodat de ouderwets vette kip” weer terug is van weggeweest.
Dit artikel is eerder gepubliceerd in het magazine Frituurwereld nummer 15 – Voorjaar 2020