Ruim acht jaar nadat hij opende, sloot de eerste vestiging van Sergio Hermans frietconcept Frites Atelier definitief zijn deuren. In het pand aan de Venestraat in Den Haag komt een outlet van Cinnabon, de formule met Amerikaanse kaneelbroodjes.
Onder de oorspronkelijke naam Frites Atelier Amsterdam baarde topchef Sergio Herman in 2016 opzien met zijn eigen chique frietconcept. Kernproduct: ambachtelijke friet met culinaire toppings en sauzen.
Herman was destijds niet de enige topkok die zich op de friet wierp, want ook enkele collega’s uit de topkeuken openden frietzaken. Hoewel Frites Atelier in de loop der jaren meerdere zaken sloot, hield de formule wel als enige stand. Voor andere topchefs eindigde het frietavontuur al na korte tijd.
Internationale steden
Onder nieuw management richtte Frites Atelier de afgelopen jaren de focus op grotere vestigingen in Belgische steden. Bedoeling is dat Sergio’s frietformule de komende jaren neerstrijkt in meer grote internationale steden. Hoewel de focus is gericht op grote Europese steden, verkent Frites Atelier daarnaast ook nadrukkelijk de mogelijkheden in onder meer Azië.
Ook werd het concept aangepast. Zo is de ambachtelijke friet ingeruild voor voorgebakken friet die Herman samen met Lamb Weston onder zijn eigen naam ontwikkelde. Op dit moment heeft Frites Atelier frietrestaurants in Antwerpen, Gent, Brussel en Roosendaal.
Foto: promofoto Frites Atelier