Half november verschijnt het eerste boek van snackspert Eke Bosman. In het boek zijn de recensies gebundeld van allerlei snacks en snackgerechten die Bosman sinds de start in 2014 op Instagram publiceerde.
Het boek verschijnt bij Xander Uitgevers onder de titel “Snackspert. De Ultieme Snackgids”. De uitgever meldt: “Snackspert is de ultieme reisgids voor snackend Nederland: vol grappige recensies, stadswandelingen, toplijstjes, tips en stukjes snackgeschiedenis. Inclusief full colour foto’s.”
Het boek geeft antwoord op vragen als “waar eet je de beste kaassoufflé?” en “waar moet je absoluut een snackstop maken in Amsterdam, Groningen, Maastricht?”
111.000 volgers
Bosman staat te boek als “frikandelfan, mayo-liefhebber, veroorzaker van enorme rijen bij diverse snackbars en promotor van diepvriespizza’s.” Hoewel hij veel te vinden is in snackbars, en hierover schrijft voor dagblad Het Parool, test hij ook pizza’s en verpakte snacks van supermarkten, restaurants en festivals. Op Instagram heeft hij 111.000 volgers en miljoenen likes.
Bosman vestigde al meer dan eens de aandacht op zich door zijn ongekende snackliefde. Zo kreeg hij op zijn 31-ste verjaardag 80 kilo, zijn gewicht, van zijn favoriete mayonaise (Brander van Oliehoorn) en een meterslange Van Reusel XXXXXXL-frikandel van zijn collega’s bij 538, de radiozender waar hij werkt als contentcreator.
Op Instagram schrijft hij drie tot vier recensies wekelijks. Omdat hij veel over snacks praatte, werd Bosman werd door zijn vrienden aangespoord om snackrecensies te schrijven en zo is het bijna tien jaar geleden begonnen. De laatste jaren verdient hij een redelijk inkomen aan zijn account op Instagram, aldus de Snackspert in een interview.