Net als de wereld om ons heen, is de horecawereld dynamischer dan ooit tevoren. Je let eventjes niet op en links en rechts poppen er nieuwe eetzaakjes en formules op. Vooral het segment spijsverstrekkers groeit al jaren als kool. Frituurwereld zet drie nieuwe concepten op een rijtje waarmee je misschien nog geen kennis hebt gemaakt.
1. Hangry Hats
In de winkelcentra Hoog Catharijne in Utrecht en Alexandrium in Rotterdam openden vestigingen van Hangry Hats. Hangry Hats noemt zijn shops zelf dumpling deli’s. Dumplings zijn kleine Aziatische deegpakketjes met een smeuïge vulling.
Al jaren geleden leken ze te zullen doorbreken. Hoewel je ze in Aziatische restaurants wel aantreft, bleef de grote doorbraak tot nu toe uit. Hangry Hats verkoopt dumplings in de vorm van hoedjes. Het gaat dan ook om gevulde deegpakketjes die gebaseerd zijn op noedel-snacks uit Oostenrijk.
2. Burgerix
De bezorging van hamburgers als specialiteit kwam in Nederland eigenlijk betrekkelijk laat op gang. Partijen als Johnny’s Burger Company en het Duitse burgerme braken deze markt open. Inmiddels zijn er veel burgerbezorgers actief in ons land, inclusief McDonald’s en Burger King op tientallen, vooral stedelijke locaties.
Relatief nieuw is Burgerix. Ook deze formule is gespecialiseerd in de bezorging van burgersandwiches. Er zijn inmiddels zestien locaties open, onder meer als in-store outlets cq online-merk in combinatie met bezorgformule Ribs Company.
3. The Wings Paradise
The Wings Paradise is een franchiseformule met vestigingen in Den Haag, Rotterdam en Amsterdam. Gemarineerde kippenvleugels zijn er het kernproduct. Maar daarnaast staan onder meer cocktails, nachos, loaded fries, wafels, tropisch fruit en empanadas op het menu.
Ook mac & cheese, zoete aardappel en een keur aan toppings en sauzen passeren de revue bij The Wings Paradise, net als de nodige pikant gepeperde andere smaakmakers. The Wings Paradise heeft het stellige voornemen ook in andere Nederlandse steden vestigingen te openen.
Foto: promofoto Hangryhats.com