Burgerbios: friturist gooit na 30 jaar het roer om

Actueel |
19 april 2023 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: Burgers en Jazz.

Friet & Co in de Belgische badplaats Sint-Idesbald bij Koksijde is niet meer. Na bijna dertig friturist te zijn geweest, gooit de 65-jarige Ed Quintens het over een andere boeg. Hij turnde zijn zaak om naar de luxe burgerbar Burgers en Jazz, inclusief privébioscoop.

Quintens heeft zich helemaal gespecialiseerd in kwaliteitsburgers van Angusvlees, wijnen en champagne. Vanzelfsprekend ontbreken de ambachtelijke frieten niet bij de burgersandwiches.

Over zijn nieuwe concept aan de Belgische kust tussen Duinkerken en Nieuwpoort komt Quintens in verschillende media bij onze zuiderburen aan het woord. Die schrijven over Quintens’ “kwaliteitsvolle burgers, een streepje jazzmuziek en zelfs een eigen filmzaal…”

Vijf zitplaatsen…

Want wat voorheen zijn frietzaak en nu zijn burgerbar met slechts vijf zitplaatsen extra bijzonder maakt, is de kleine privébioscoop achter de zaak. Quintens is namelijk naast horecaman ook specialist in geluid en audio. De mini-cinema achter zijn burgerbar is onderdeel van zijn nieuwe eetformule.

Gasten kunnen hier desgewenst hun aperitief geserveerd krijgen. De bioscoopruimte inclusief massagestoelen heeft een optimaal klimaat: hij is namelijk voorzien van luchtfiltering voor een bacteriologisch optimale luchtkwaliteit. O ja, achter de filmzaal treft de gast trouwens nog een Chinees toilet.

Bickyburger

De Vlaamse friturist heeft bovendien op het gebied van burgers een grote reputatie. Hij geldt namelijk als de gangmaker van de Bicky Royal. De Bicky-burger is sinds 1981 bij onze zuiderburen beroemder dan de Big Mac en de Whopper samen. Quintens had een speciale website waar hij de royale variant van de Bicky met een extra grote bun verkocht, 165 gram schoon aan de haak, goed voor 824 kilocalorieën.