Bezorgfrituren op industrieterrein

Actueel |
21 december 2016 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

Het aantal speciaal op bezorging gerichte frituurkeukens zal de komende jaren toenemen. Hierbij gaat het om keukens die enkel en alleen gericht zijn op productie en dus geen zitplaatsen of publieksruimtes hebben. Op dit moment zijn er hooguit enkele tientallen van dit soort frituurkeukens voor bezorging in ons land. Vaak zijn ze gevestigd op bedrijventerreinen aan de randen van de stad of langs invalswegen.

Het Amsterdamse formulebedrijf Febo maakte onlangs plannen bekend om dergelijke bezorgkeukens te openen. Maar meer formules en individuele ondernemers spelen met deze gedachten. Febo zal zijn bezorgkeukens in eerste instantie concentreren in thuisstad Amsterdam. De eerste frituurkeuken voor bezorging zal openen in Amsterdam-Noord. Daarna moeten er nog zes of zeven bijkomen in en rond de hoofdstad. Motivatie van Febo: “Onze gewone filialen hebben het rond etenstijd druk genoeg om hun eigen gasten te bedienen. Die kunnen de thuisbezorging er niet bij hebben.“ Deze ontwikkeling kan een bedreiging betekenen voor afhaalcafetaria’s die nog niet bezorgen. Immers: frituurkeukens op bedrijventerreinen zijn snel en relatief eenvoudig te realiseren. Via bestelplatforms als Thuisbezorgd.nl heb je er een concurrent bij voordat je er erg in hebt.

Dit artikel is reeds eerder verschenen in Frituurwereld Editie 2 – Winter 2016/2017