Restaurantformule De Beren heeft sinds kort een vestiging in een hotel. Op de begane grond van Hotel Rosveld in Nederweert, ruim een jaar geleden geopend, wordt het nieuwe Beren-restaurant geëxploiteerd door franchisenemer Cox & Co.
Het hotel had zelf nog geen inpandig restaurant. Met de vestiging van De Beren wordt zowel gemikt op gasten van Hotel Rosveld als op consumenten in Nederweert en omgeving. De Beren viert dit jaar zijn 40-jarige bestaan. Bekend geworden dankzij zijn spareribs, heeft de van oorsprong Rotterdamse formule tegenwoordig een veel breder assortiment en een eigentijdse huisstijl.
Populair bij de gast
De Beren telt nu 83 vestigingen: 50 restaurants en 33 bezorgrestaurants. Uit een benchmark van bureau Multiscope kwam De Beren vorig jaar als populairste Nederlandse restaurantmerk tevoorschijn. Bij het onderzoek gaven 14 van elke 100 Nederlanders te kennen minstens één keer bij De Beren te hebben gegeten “in het afgelopen jaar”.
Cox & Co
Foodservicebedrijf Cox & Co exploiteert al vijf jaar een restaurant van De Beren in zijn thuisstad Roermond. Daarnaast heeft het bedrijf onder meer vestigingen van broodjeszaak Bufkes én outlets van de eigen formules Piet Friet en Tuincafé onder zijn hoede. Ontstaan uit een tankstation van opa Cox, viert Cox & Co over twee jaar zijn honderdjarig bestaan.
Foto: promofoto Beren Holding