De Horecava trok vorige week 67.000 horeca-professionals naar de Amsterdam RAI. Omdat een deel van hen de horecavakbeurs op meerdere dagen bezocht, was totaal sprake van ruim 70.000 beursbezoeken.
“Van alle bezoekers beslist 70 procent over de inkoop en nog eens 14 procent van de bezoekers adviseert bij de beslissing,” aldus de organisatie. “De beurs was dan ook een groot succes: veel nieuwe contacten, deals en vooral heel veel enthousiasme. Het laat zien dat de horeca leeft en dat we samen sterk staan.” De volgende editie van de Horecava is van 12 tot en met 15 januari 2026.
NK Pizza en Pasta
De Lekkerste Wedstrijden leverden de nodige kampioenen op. Over de wedstrijden NK Loaded Fries, NK Lekkerste Broodje en NK Lekkerste Burger schreef Frituurwereld al uitgebreider. Maar er waren nog meer NK’s. Zo won Mariusz Olesiński van Viviamo in Woerden het NK Lekkerste Pasta. Bij het NK Lekkerste Pizza ging Marc van Ommen van Il Municipio in Denekamp er met de hoofdprijs van door.
Lekker Anders
Erik Jager van dierenpark Wildlands Adventure Zoo in Emmen legde beslag op de hoofdprijs bij het NK Lekkerste Vegan Burger. Sociaal cateringbedrijf Firma van Buiten in Delft behaalde zowel de eerste als de tweede plaats bij de kookwedstrijd Lekker Anders voor mensen met een beperking.
NK Lekkerste Pannenkoek
De slotwedstrijd, het NK Lekkerste Pannenkoek, is gewonnen door Bas van Zoggel van Den Tol, een pannenkoekrestaurant dat vestigingen heeft in Velp, Plasmolen Beuningen en Herpen. Zijn winnende pannenkoek Champagne Supernova bestond uit een beslag met amandel, vanille en citroen. De pannenkoek was belegd met witte chocolade/champagne mousse, passievrucht-cremeux, pistache-crème en lauwwarme witte chocolade/frambozensaus.
Foto: beeld uit wedstrijd Lekker Anders, persfoto Horecava