Horecava: broodje met lams-patty wint NK Lekkerste Burger

Actueel |
14 jan 2025 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

Met zijn creatie LamsBurgerGini heeft Ferlyan Palimbong gisteren op de Horecava de tiende editie van NK Lekkerste Burger gewonnen. Het gaat om een lamsburger op een brioche bun met verder gestoofd lamsvlees, gekarameliseerde ui met honing en limoen, brie en atjar.

Palimbong verscheen aan de start namens cateringbedrijf en Indonesisch eethuis Podomoro in Spakenburg. Hij is een ervaren deelnemer aan de Lekkerste Wedstrijden. Voor de vierde keer greep hij het goud.

“Volle smaak”

Over de LamsBurgerGini oordeelde de jury: “Erg origineel, smaakvol en handzaam. De gestoofde lam onder de burger gaf het geheel een volle smaak en de brie maakte het nog eens supersmeuïg.” In 2023 won Palimbong ook goud tijdens het NK Lekkerste Burger. In 2018 en 2019 pakte hij de winst in de categorie fastcasual die destijds bestond.

Zilver voor Iveau Burgers

Als tweede eindigde Raynor Keuben van Iveau Burgers & Wijnbar in Arnhem met zijn Jubileum Burger met hamburger van entrecote, veertig maanden gerijpte comté, huisgemaakte ketchup en mayonaise op een brioche bun met chorizo.

Kwalitaria Prinsenland derde

Gianmarco Tutone van Kwalitaria Prinsenland in Rotterdam legde beslag op de derde plek. Zijn burgersandwich Don Formagio bestond onder andere uit een Angus burger, Parmigiano Reggiano, gorgonzola-mayo, pancetta, zoetzure ui en pesto. “De kaas in de burger was heel leuk gedaan, zoals een cordon bleu. De gorgonzola-mayo was top,” aldus de jury.

Foto: de winnende creatie, Stichting Lekkerste Wedstrijden