Pizza Profs, platform voor professionele pizzabakkers in Nederland, houdt maandag 28 oktober 2024 zijn tweede Pizza Inspiratie Event bij SVO in Houten. Op het programma staan onder meer demo’s door pizzakampioen Tawfik el Shanwany en sprekers als Wout Hooghiemstra van succesformule De Pizzabakkers.
Na de succesvolle eerste editie van het Pizza Inspiratie Event in 2022, kon een vervolg niet uitblijven. Van tien uur tot half drie zijn pizzaprofessionals op maandag 28 oktober welkom bij Pizza Profs-partner SVO vakopleiding food in Houten. “We willen ondernemers helpen om een gezond pizzabedrijf te runnen en ze inspireren met proeverijen en demonstraties,” vertelt Pizza Profs-oprichter Marcel Losekoot, eigenaar van de Pizza Academy.
Pizzatrends
Het programma start met twee lezingen. Ten eerste: Tom Rikkers van JDV concept & design in Maarssen: Hoe kan je jouw concept laten aansluiten bij de 24-uurs economie? Ten tweede: ‘deegprofessor’ Marcel Losekoot vertelt over de belangrijkste pizzatrends van dit moment.
Daarna volgen verschillende workshops en lezingen waaruit de bezoekers er drie naar keuze kunnen bijwonen. Het gaat onder meer om Van houtoven naar elektrische oven van Maarten Hulsman (Van Gestel) en Joshua Winnen (NordCap Nederland). Wout Hooghiemstra van De Pizzabakkers gaat in op de opbouw van een conceptmatige formule.
Pre-fermentatie en plaatdeeg
Verder zijn er diverse productdemonstraties. Tawfik el Shanwany van LouLou Pizzabar in Amsterdam, winnaar NK Pizza Bakken 2024, laat zien wat er komt kijken bij het maken van pre-fermentatie deeg. Hoe je plaatpizza’s bereidt, demonstreert Simon Giaccotto, eigenaar Viva La Pizza in Apeldoorn en auteur van De Pizzabijbel.
Carlo Casoni van Mutti zorgt voor mediterrane inspiratie: van antipasta tot dessert. Hoe je de perfecte pinsa Romana en schiacciata bereidt, demonstreert Salvatore Germana, instructeur bij de Pizza Academy. De toegang is gratis, maar aanmelden is wel noodzakelijk. Dat kan via de website van Pizza Profs.
Foto: promofoto Pizza Profs