Faillissement dreigt voor maker raketijsjes

Actueel |
15 oktober 2024 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

Dedert IJs in Roermond dreigt failliet te gaan. De maker van onder meer de bekende raketijsjes heeft onlangs surséance van betaling gekregen, zo meldt het Faillissementsdossier.nl.

Lagere verkoopprijzen, een slechte zomer en hogere productiekosten. Deze zaken hebben volgens directeur Stef van Gils van Dedert IJs voor de financiële problemen gezorgd. Desgevraagd laat hij aan dagblad De Limburger weten: “Helaas kan ik een faillissement niet uitsluiten.”

Raketjes

De ijsjesfabriek in Roermond maakt water- en fruitijsjes voor supermarkten zoals de bekende raketjes. Ruim een jaar geleden is de ijsmaker overgenomen door de private investeringsmaatschappij Nimbus. Van Gils kreeg de taak om bedrijfsprocessen te verbeteren en de organisatie winstgevend te maken.

Geld nodig voor 2025

De directeur laat in dagblad De Limburger weten dat de vooruitzichten voor 2025 goed zijn, maar dat er geld nodig is om komende winter de productie van ijsjes voor het nieuwe seizoen volgend jaar te kunnen opstarten. Nadat een strategische partij afhaakte, moest er op 9 oktober surséance van betaling worden aangevraagd.

Foto: Pixabay

Meer over