Kapsalony, bitterbal met Kapsalon-smaak

Actueel |
3 oktober 2024 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

Nog even geduld, maar hij komt er aan. De eerste bitterbal met de smaak van het snackgerecht de Kapsalon is onderweg. Dit geesteskind van restauranthouder Geoffrey Premseler en barbecueverkoper Dennis Thijssen krijgt de naam Kapsalony.

De snack heeft de zegen van Oos Kesbeke, de bekendste augurkinlegger van ons land. De serie De Augurkenkoning over deze Amsterdamse ondernemer is vanaf 10 oktober weer te zien op RTL5. Dikke kans dat de Kapsalony ook voorbij komt in één van de afleveringen. In elk geval werden Dennis en Geoffrey gefilmd toen ze Oos hun snack lieten proeven.

Trek op het terras

Het ontstaan van de snack is een verhaal op zich. Hoe gaat zoiets? Geoffrey en Dennis dronken een tijd geleden met wat vrienden een biertje op een terras in Aalsmeerderbrug. Er had iemand trek in een Kapsalon, een ander wilde bitterballen. Maar beide waren niet voorhanden. Ter plekke ontstond het idee voor een bitterbal met de smaak van het Rotterdamse friet-shoarmagerecht. Zo is de Kapsalony geboren.

Grootschalige productie

De ingrediënten van de Kapsalon-bitterbal zijn dus kip, patat-friet, augurk, kaas, shoarmakruiden, ui en knoflook. De knoflook is trouwens verrijkt met opgietzuur uit de zuurmakerij van Oos Kesbeke. “Ik heb begrepen dat de Kapsalon inmiddels op drie continenten verkrijgbaar is. Wat ons betreft gaat onze Kapsalony daar achteraan,” zeggen Dennis en Geoffrey. Voor de grootschalige productie heeft het duo contact met Lodewyck Gourmet in Nieuw-Vennep.

Kaassoufflurk volgt

Premseler en Thijssen weten beiden heel goed wat er in de horeca te koop is. Geoffrey Premseler exploiteert bar-restaurant Geoff’s in Aalsmeerderbrug. Dennis Thijssen heeft daar zijn bedrijf Houtstook & Zo met barbecues en andere houtgestookte apparatuur.

De Kapsalony (slogan: the one & only Kapsalony!) is voor beiden een nevenactiviteit, maar die nemen ze zo serieus dat er meer snacks in de pijplijn zitten. Hun tweede snackvondst is de Kaassoufflurk. Inderdaad, een kaassoufflé met augurk erin. Hoewel de ontwikkeling en vermarkting van de Kapsalony al verder gevorderd is, lijkt de Kaassoufflurk een ander verhaal. Dennis zegt: “Er zijn zat kleinere bedrijven die bitterballen en kroketten maken. Bij kaassoufflés is dat een heel ander verhaal.”

Foto: Premseler (links) en Thijssen. Tekst en foto: Ubel Zuiderveld.