Compacte productie: honderden kroketten per uur

Nieuw!, Actueel |
2 oktober 2024 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

Profoodsupport in Oostzaan, het bedrijf van foodondernemer Pieter Ruig, verkoopt sinds kort een Spaanse kroketmachine. Hij draait circa 400 grotere kroketten van 80 gram per uur. Bij mini-kroketjes loopt de productie op tot minstens 600 in een uur.

De compacte kroketmachine is met zijn afmetingen (83 bij 66 bij 77,5 centimeter) volgens Ruig een echt tafelmodel. Volgens de eigenaar van Profoodsupport leent hij zich uitstekend voor kleinschalige productie in frituurspeciaalzaken, de rest van de horeca en ambachtelijke makers.

“Kleinere charges”

“Deze tafelmodel machine is ontwikkeld voor kleinere charges kroketten. Hij is gemakkelijk in een handomdraai in elkaar te zetten, draait snel en is ook nog eens eenvoudig schoon te maken,” aldus Profoodsupport. “Deze krokettenmachine zorgt snel voor resultaat in smaak en rendement.”

“Restverwerking”

Ruig wijst nadrukkelijk ook op de mogelijkheid van restverwerking. Immers, de kroket was al in vroeger jaren een beproefd recept om overschietend voedsel een tweede leven te geven. Pieter Ruig heeft een brede ervaring in de branche. Hij was werkzaam bij verschillende gerenommeerde leveranciers, restaurants en hotels. Profoodsupport startte hij elf jaar geleden.

Website: Profoodsupport.nl

Meer over