Turkse formule Hmbrgr opent in Eindhoven

Actueel |
26 september 2024 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

In Eindhoven opent een vestiging van de Turkse burgerformule Hmbrgr. Voor de keten is dit het eerste restaurant buiten thuisland Turkije. Daar heeft de formule, gestart in 2013, inmiddels zestien vestigingen.

Met Nederlandse, Amerikaanse, Duitse en Belgische burgerformules is Nederland al lang bekend. Maar een Turks burgerconcept is nieuw voor ons land. Hmbrgr is gespecialiseerd in gegrilde homemade burgers tussen een dagvers broodje. Klanten kunnen zelf alle keuzes maken bij de samenstelling van hun sandwich.

Falafel en friet

Op het menu staan naast rundvleesburgers ook onder meer falafel, krokante kipburgers, kipgehaktballen, Franse frietjes, gefrituurde uienringen en plantaardige opties zoals een avocadoburger. Maar ook zijn er guilty pleasures beschikbaar zoals de peanutbutter-ribburger. De broodjes, hamburgers en sauzen komen uit eigen keuken en bevatten geen kunstmatige toevoegingen.

Vers vlees

Het gehakt voor de burgers wordt vers en dus niet diepgevroren aangevoerd. Voor frisdranken en sauzen geldt: gratis re-fill. Hmbrgr is straks te vinden aan de Nieuwstraat 25 in Eindhoven. Daar is het Turkse burgerrestaurant de directe buurman van een vestiging van de Nederlandse formule Fat Phill’s.

Foto’s: Hmbrgr Instagram

Meer over