Teddy Snack Almere zet schijnwerper op Allydel

Actueel |
25 september 2024 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

Snackbar Teddy Snack in Almere trekt in de media de aandacht met zijn lokale frikandelvariant de Allydel. Het gaat om een frikandel speciaal waarbij onder de mayonaise en uitjes de snack Cheese Crack schuilgaat, een eigen creatie van ondernemer Barry Grevelt.

Het valt op. De laatste jaren, mede aangejaagd door experimenten op sociale media, zijn cafetaria’s weer toenemend op zoek naar eigen smaakcombinaties met bestaande producten.

De Allydel van Teddy Snack is een ingesneden frikandel waarin de gepaneerde kaassnack Cheese Crack van Beckers zit verstopt onder fritessaus en gesnipperde uitjes. Kaas toevoegen aan frikandellen gebeurt de laatste tijd wel vaker. Zo kwam een snackbar in De Kwakel met een frikandel met Kaastengels onder de naam Polderdel en maakte een Wageningse snackbar samen met een slagerij een kaasfrikandel.

Wat zegt Snackspert?

De Allydel trok inmiddels de nodige belangstelling van regionale media. Waar de naam vandaan komt? Gewoon, Ally is in jongerentaal de koosnaam van Almere.

Inmiddels proefde ook snackspert Eke Bosman de Allydel. Hij vindt dat kaas en de frikandel goed samen gaan. Bosman vond de mayo minder geslaagd, omdat de kaas van zichzelf al romig is. Hij suggereerde dat een kruidige mayonaise of pindasaus mogelijk beter werkt.

Foto’s: Facebook Teddy Snack, Barry Grevelt