Politiek Eindhoven: Frietpraat, géén prietpraat…

Trivia, Actueel |
19 september 2024 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

Frietpraat. Het is de noemer waarmee politieke partijen in de gemeenteraad van Eindhoven in gesprek willen met inwoners van de Lichtstad. Binnenkort spreken de politieke partijen samen over dit voorstel van de lokale VVD-fractie.

Frietpraat is een laagdrempelige manier om met inwoners het gesprek aan te gaan over wat hen in de stad bezighoudt. In het Eindhovens Dagblad zegt VVD-raadslid Daniëlle Stijntjes over het initiatief: “Een gezellige, informele bijeenkomst is precies wat we hiermee voor ogen hebben. Met de ontmoeting onder het genot van een frietje zouden de raadsleden op een laagdrempelige manier zichtbaarder kunnen zijn.”

Sessies in buurtsnackbars?

Frietpraat werd in de gemeenteraad meteen ondersteund door de partijen Volt en 50Plus. Ook andere raadsleden reageerden positief, maar vonden wel dat de opzet vooraf goed moet worden doorgesproken. Hoewel frituurzaken van oorsprong de meest volkse en goedkoopste vorm van horeca zijn, is nog onduidelijk of de Frietpraat-sessies in snackbars in buurten en wijken zullen plaatsvinden.

NSC in Haarlem

Recent ging ook Nieuw Sociaal Contract (NSC) met leden en belangstellenden in gesprek onder het genot van gefrituurde lekkernijen. Op initiatief van Europarlementariër Dirk Gotink werd een politiek spreekuur gehouden in de bekende Haarlemse snackbar-lunchroom Fonshof.

Foto: bakjes en friet liggen klaar bij cafetaria Jagershoef in Eindhoven, archief UZM

Meer over