Grote toeloop: event Kroket National in Leuven

Actueel |
24 juli 2024 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

Leuven vierde voor de eerste keer het kroketevenement Kroket National. Tijdens dit festival in de Vlaamse stad stonden culinaire kroketcreaties van foodwinkels en horecakeukens centraal. Het publiek beloonde via een verkiezing de kroket die het meest in de smaak viel met de Gouden Kroket award 2024.

De Gouden Kroket ging naar kaaswinkel Elsen Kaasambacht in Leuven. De kroket kreeg liefst 43 procent van alle stemmen. Kaaskroketten en garnalenkroketten zijn in België van oudsher vaste waarden op veel restaurantkaarten, maar de laatste tien, vijftien jaar heeft de belangstelling voor de kroket zich sterk verbreed bij onze zuiderburen.

Kroket National krijgt vervolg

Op de Vismarkt in Leuven hadden zich voor de eerste editie van Kroket National een vijftiental horeca- en foodbedrijven met stands verzameld, die alle hun eigen bijzondere creaties onder de aandacht brachten. Volgens de organisatie was Kroket National een onverwacht groot succes. Er kwam zoveel publiek op af dat op gezette tijden wachtrijen ontstonden. Nu al is duidelijk dat Kroket National in 2025 een vervolg zal krijgen.

Foto’s: Kroket National Facebook