Oubaha Beheer, de horecagroep van Khalid Oubaha, wankelt. Een reddingspoging via de zogenaamde whoa-procedure, op basis van onderhandse akkoorden met schuldeisers, slaagde niet. Oubaha heeft 24 cafés en andere horecabedrijven in Enschede, Arnhem en Nijmegen.
Inmiddels is door de horecagroep uitstel van betaling aangevraagd. De schulden van de horecagroep zijn grotendeels het gevolg van de coronapandemie en de lockdowns. De natte horeca leed hier ernstig onder. Oubaha bouwde veel schulden op door onder meer uitgestelde betalingen bij de Belastingdienst en andere partijen.
“Meer horecagroepen strijden”
Khalid Oubaha’s bedrijf lijkt niet de enige horecagroep die al lang en verbeten strijdt om te overleven. Binnen de Samenwerkende Horeca Ketens, SHK, zitten meer horecagroepen die het uitermate lastig hebben om het hoofd boven water te houden. Oubaha is één van de mede-oprichters van de SHK.
Oubaha voorop in de strijd
Tijdens de lockdowns ging Oubaha voorop in de strijd van de horeca voor betere steunmaatregelen. Hij schoof regelmatig aan bij talkshows en nieuwsprogramma’s. Ook sprak Khalid op de manifestatie Géén Dreun Maar Steun die in december 2020 werd gehouden in Den Haag. Géén Dreun Maar Steun was georganiseerd door de Horeca Alliantie, een koepel van vakvereniging ProFri, VCHO en Horecagilde.
FSIN schreef in zijn Food 500 magazine nog onlangs over Khalid: “Hij vertolkt het geluid van veel collega’s die zich in de steek gelaten voelen.” Oubaha’s zaken blijven vooralsnog gewoon geopend, omdat achter de schermen nog ultieme pogingen worden ondernomen om de horecagroep te redden.
Foto: Khalid spreekt in Den Haag, archief Nederlands Frituurcentrum