McDonald’s gaat in de VS de aangepaste versie van zijn 56 jaar oude burgersandwich Big Mac introduceren. In ons land en enkele andere landen kwam bijna twee jaar geleden de vernieuwde Big Mac al op de markt.
In een persbericht omschrijft McDonald’s de veranderingen als volgt: “Zachtere, kussenachtige broodjes die vers geroosterd worden tot ze goudbruin zijn. Perfect gesmolten kaas. Sappiger, gekarameliseerde smaak door witte uien aan de burgerpatty’s toe te voegen terwijl ze nog op de grill liggen. Nog meer Big Mac-saus, voor meer pittige zoetheid.”
Naast Nederland, maakten ook onder meer België, Canada en Australië in augustus 2021 reeds kennis met de gerenoveerde Big Mac. In de VS zal de new Big Mac naar verluidt 15 mei op de markt komen in een tiental stedelijke agglomeraties. Indien de uitrol een succes is, volgt de rest van de VS in 2024. Niet honderd procent duidelijk is of de nieuwe Amerikaanse Big Mac helemaal identiek is aan die in ons land.
“Smaakvoller dan ooit”
In het persbericht komt ook Chad Schafer aan het woord. Hij is de seniordirecteur menu-innovaties van het McDonald’s Culinary Institute of America in Chicago. De McChef zegt: “We ontdekten dat kleine veranderingen, zoals het aanpassen van ons proces om hetere smeltkaas te krijgen en het aanpassen van onze grillinstellingen om het vlees beter dicht te schroeien een groot verschil maakten om onze hamburgers smaakvoller dan ooit te krijgen.”
Volwassen status
In de eigen filosofie van McDonald’s heeft de Big Mac in zijn levenscyclus al lang en breed de ‘volwassen status’ bereikt. Dit betekent dat de burgersandwich in principe zijn verkooppiek heeft bereikt of daar al overheen is. Overigens werd niet alleen de iconische Big Mac onder handen genomen: ook de cheeseburgers en de klassieke hamburgersandwich worden iets aangepast qua receptuur in bereiding.
Foto: McDonald’s Corporation