Toeval of een trend? Recent trokken zowel een tosti frikandel speciaal als een tosti met kroket de aandacht in de media. Trouwens bij deze twee snacks blijft het niet: ook wordt melding gemaakt van de tosti-knakworst.
De frikandel-speciaal tosti, maar ook de tosti knakworst worden gemaakt en verkocht door de sociale lunchroom Heel Bijzonder in Enschede. Helemaal uit de lucht vallen, komt de tosti frikandel-speciaal niet. Online circuleren al langer dit soort tostirecepten.
Haagsche aanbeveling
Niet alleen gaf het receptenblog Keukenliefde.nl de recepturen, vorig jaar werd een recept voor een frikandeltosti bovendien al gepubliceerd op het TikTok-account van De Haagsche Keuken. Het recept is in dit Haagsche tongvalgeval: 2 overdwars gehalveerde (gebakken) frikandellen tussen twee witte sandwiches. Daarna insmeren met mayo en curry en stukjes erbij (“tranenbal” in Haagsch dialect). Vervolgens tussen de hete ijzers of spiralen van het tosti-ijzer het geheel bruineren.
“The best of both worlds…”
Vrouwenmagazine Vriendin bracht kort geleden de krokettosti onder de aandacht. Het recept is afkomstig van foodblog Uit Paulines Keuken. Uit Paulines Keuken zegt: “Jep, deze krokettosti is the best of both worlds…”
Vanzelfsprekend moeten de kroketten eerst gebakken worden. Nadat de sneetjes witbrood (of ander brood natuurlijk) ingesmeerd zijn met mosterd, gaan de gefrituurde kroketten platgedrukt tussen twee sneetjes het tosti-ijzer in.
De tosti innoveert de laatste jaren snel. Dit is te danken aan formules als The Tosti Club, Happy Tosti en Toastable en een heel regiment relatief nieuwe zelfstandige tostizaken. Bovendien experimenteren veel lunchrooms al enige tijd met tosti’s.