Bjorn van Oss van Eetwinkel De Hollandsche Tuyn kreeg onlangs in Bergen op Zoom bezoek van Pieter Heuvelmans. De inspecteur voedselveiligheid van de Houwers Groep reikte hem alsnog de Hygiëne Bokaal 2023 uit.
Het is de prijs voor Bjorns onberispelijke deelname aan de vakwedstrijden op de Horecava. Tijdens acht edities van NK De Lekkerste Wedstrijden passeerden vele tientallen deelnemers namens cafetaria’s, restaurants en cateringbedrijven de revue. Van Oss blonk uit op het gebied van hygiëne en voedselveiligheid, aldus de Houwers Groep.
“Op en top geborgd”
Van Oss nam deel aan de wedstrijd NK Loaded Fries met zijn creatie Chicken Truffle. Heuvelmans zegt namens de Houwers Groep: “Bij zijn aankomst in de vroege ochtend werden de verse frietjes en gegaarde kipstukjes keurig gekoeld aangeleverd, waren zijn materialen schoon en trof Bjorn de voorbereidingen in nette bedrijfskleding. Bjorns had de voedselveiligheid op-en-top geborgd.”
Overigens gingen volgens de inspecteurs eigenlijk alle deelnemers van het NK De Lekkerste keurig te werk. Inspecteurs stelden slechts enkele tekortkomingen vast, zoals te hoge temperaturen van koelverse producten, het dragen van handsieraden of producten die te lang waren bewaard.
“Leuk dat wij opvallen”
Bjorn van Oss was blij verrast met het onverwachte bezoek van Houwers Groep en de Hygiëne Bokaal 2023. “Heel attent van ze om langs te komen en deze prijs uit te reiken,” zegt hij. “Natuurlijk moet je ervoor zorgen dat de hygiëne in orde is. Dat is gewoon een voorwaarde, maar het is leuk dat wij zijn opgevallen. We gebruiken producten van hoogwaardige kwaliteit en gaan daar op de juiste manier mee om. Zo hebben we voor vertrek naar de Horecava alle ingrediënten afgewogen, apart verpakt en voorzien van een datumsticker.”