Cafetariazoon introduceert Sjieke Snacks in box

Actueel |
20 oktober 2022 |
Leestijd ± 1 tot 3 minuten
Foto’s: Marijn van Doorn / Sjieke Snacks

We zien het steeds vaker: culinaire snacks op de cafetariakaart. Bij Eeterij en Feesterij De Driezeeg in Berlicum bedacht Marijn van Doorn, zoon van de eigenaren, er een aantal. Daarnaast vroeg hij sterrenchefs om hun ‘Sjieke snack’-recept. Deze producten verkoopt hij sinds kort online via een snackborrelbox.

Een loempia-eend, een rendang-roll, een bami-ramenblok, een krab-hap en een kaas-patasoufflé. Ze staan op de cafetariakaart van De Driezeeg in Berlicum en komen uit de koker van Marijn van Doorn.

‘Sjieke snacks’

Na jarenlang gewerkt te hebben bij onder meer sterrenzaak Noble in Den Bosch, ging Van Doorn als chef in het familiebedrijf van zijn ouders aan de slag. In het Brabants Dagblad van 15 oktober vertelt hij dat de coronacrisis zijn creativiteit prikkelde. Om mensen nog meer te verrassen, bedacht hij sinds begin vorig voorjaar ‘Sjieke snacks’ zoals de rendang-roll. Deze zelfgemaakte snacks met een culinair tintje bleken in de smaak te vallen.

Snackborrelbox

Inmiddels is Van Doorn een stapje verder gegaan. Hij heeft ‘Sjieke Snacks’ opgericht. Via dit bedrijf en de bijbehorende webshop verkoopt hij sinds medio oktober 2022 culinaire sterrensnacks in een speciale snackborrelbox. Hierin zitten zes luxe, diepgevroren snacks voor de consument die de chef van De Driezeeg zelf maakt.

Tom Kha Kai-kroket

Voor de box hebben vijf sterrenchefs een recept voor een culinaire snack bedacht. Edwin Kats van Noble in Den Bosch – die ook bekend is vanwege zijn Groot Culinair Croquetten Kookboek – maakte een Tom Kha Kai-kroket.

Balleke Vigor

De kipcorn Thaise curry en garnaal is afkomstig van Tom Schoonus (Noble Kitchen, Cromvoirt). Van Thomas van Santvoort (Flicka, Kerkdriel) komt de Drielse champignonkroket. Dennis Middeldorp (Sense, Den Bosch) bedacht de Risolle wagyu en tomasu. Het ‘Balleke Vigor met foie’ is van de hand van Lars Albers (Vigor, Vught).

Zelf voegde Van Doorn nog een kaassoufflé van pata negra en taleggio aan de luxe snackbox toe. Deze luxe snack staat ook op de cafetariakaart van het Berlicumse horecabedrijf.

Met Goud Bekroond

In Nederland zijn inmiddels meerdere cafetaria’s die zelf culinaire snacks maken en verkopen. ProFri biedt cafetariahouders die ambachtelijke frituurproducten maken de mogelijkheid om deze te laten certificeren met het keurmerk ‘Met goud bekroond’. Kijk op deze website als je hier meer over wilt weten of een aanvraag voor een productkeuring wilt doen.

Meer over