De bekende Eindhovense frietbakkers Martin en Annelies Zwerts nemen in december afscheid van hun sinds 1947 bestaande familiebedrijf.
Per 2022 wordt Friture Zwets geëxploiteerd door ervaren frituurprofessionals uit Asten. Zwerts was gedurende 74 jaar in handen van drie generaties van de familie, maar Martin en Annelies verkopen hun frituur omdat er geen opvolging in de familie beschikbaar is.
Friture Zwerts deed onder meer van zich spreken door de opening, drie jaar geleden, van een vestiging onder de naam ‘Martin Zwerts Potato Daddy’ in Singapore. Maar ook kwamen topkoks en sterrrenchefs uit de omgeving op excursie om de kneepjes van het frietvak onder de knie te krijgen.
Van Frietopia, platform van frietliefhebbers, kreeg Zwerts zeven jaar op rij een Frietopia Award voor de als uitmuntend beoordeelde friet. In een artikel in het Brabants Dagblad laten de kopers van Zwerts weten, dat ze niets zullen veranderen aan de werkwijze en het assortiment.