3 vernieuwende burgerrecepten voor cafetaria’s

Advertorial
2 mei 2022 |
Leestijd ± 1 tot 3 minuten
De Fossette is een broodje waarmee cafetaria’s zich kunnen onderscheiden.

Op zoek naar verrassende burgers voor jouw cafetaria die snel en makkelijk te bereiden zijn? Ontdek drie burgerrecepten waarmee je je kunt onderscheiden, gemaakt met een nieuw soort broodje.

Met burgers kun je eindeloos variëren, ook als het om brood gaat. In de cafetaria is het wel van belang dat een burger simpel te maken is en niet teveel tijd in beslag neemt. En natuurlijk moeten mensen ervoor terugkomen. Gelukkig zijn er verschillende producten verkrijgbaar die dat mogelijk maken.

Neem de Fossette. Dit is een zacht, rond en plat broodje, steenbodemoven gebakken, met een vleugje olijfolie en zonder toevoegingen of kunstmatige kleurstoffen. Doordat de Fossette volledig gebakken is, kun je in korte tijd unieke en smaakvolle burgers bereiden.

Inspiratie nodig? Hier volgen drie burgerrecepten met de Fossette, ontwikkeld door Vandemoortele.

1. Andalouse burger met Fossette meergranen

Ingrediënten

Bereiding

  • Leg eerst de Romeinse sla op het Fossette meergranen broodje
  • Bak de gegrilde kip in Risso Bakken en Braden
  • Bak de bacon krokant in een pan of plaats het vijf minuten in een voorverwarmde oven van 175°C
  • Bouw nu de burger verder in lagen op, met de gegrilde kip, partjes hard gekookt ei, avocado en tomaat
  • Bouw de burger verder op met blokjes Roquefort en krokant gebakken bacon
  • Werk het geheel af met peper, zout en de Risso saus Andalouse

Variatie: vervang de kippendijfilet met vegetarische kipstukjes.

Andalouse burger met Fossette meergranen

2. Hannibal burger met Fossette

Ingrediënten

Bereiding

  • Bak de runderburger rosé in Risso Bakken en Braden
  • Bak de bacon krokant in een pan of plaats het vijf minuten in een voorverwarmde oven van 175°C
  • Leg een beetje ijsbergsla op het Fossette broodje en plaats daarop de runderburger
  • Bouw de burger verder op met fijne schijfjes tomaat en de krokante bacon
  • Werk het geheel af met Risso saus Hannibal
Hannibal burger

3. Cheesy burger met Fossette meergranen

Ingrediënten

  • Fossette meergranen
  • Kaassoufflé
  • Feta
  • Gemengde sla
  • Lente-ui

Bereiding

  • Ontdooi de Fossette meergranen in ongeveer vijftien minuten
  • Halveer het broodje en grill, toast of bak het gedurende twee minuten
  • Bak een kaassoufflé, verkruimel de feta en snijd de gemengde sla en lente-ui fijn
  • Leg op de onderste helft van de Fossette een laagje sla, de kaassoufflé en de feta kruimels
  • Maak het af met de lente-ui en een saus naar keuze

Variatie: vervang de kaassoufflé door een vegetarische burger.

Cheesy burger met Fossette meergranen

Gemak met Fully Baked

De Fossette is een product uit het Fully Baked-assortiment van Banquet d’Or, een bakkerijmerk van Vandemoortele. Dit volledig gebakken broodassortiment is afgestemd op jouw behoeften en werkt erg efficiënt: laat de broodjes, stokbroodjes en sandwiches een tijdje ontdooien, flash-bake ze en ze zijn klaar om te serveren of te garneren. De meeste producten zijn voorgesneden, waardoor je tijd bespaart. Lees hier meer over Fully Baked.

Over Vandemoortele

Het van oorsprong Belgische familiebedrijf Vandemoortele is opgericht in 1899. In de afgelopen twee decennia is Vandemoortele uitgegroeid tot een Europese groep van voedingsbedrijven, met leidende posities in twee productcategorieën: Bakkerijproducten & Margarines, Culinaire Oliën en Vetten.